Yeni Ford Fiesta

 
Yeni FordFiesta Red Dot Tasarım Ödülünü Kazandı
2008 yılının Ekim ayında İstanbul Otomobil Fuarında ilk gösterimi yapılan Yeni Fiesta, sahip olduğu sıradışı tasarımını dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot Tasarım ödülünü alarak taçlandırdı.

2008 yılının Ekim ayında İstanbul Otomobil Fuarında ilk gösterimi yapılan Yeni Fiesta, sahip olduğu sıradışı tasarımı dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot Tasarım ödülünü alarak taçlandırdı. Tanıtımının yapıldığı günden bu yana ilgi ve heyecan uyandıran, uzmanlarca “Global Stil İkonu” olarak tanımlanan Yeni Fiesta, Zentrum Nordrhein Westfalen organizasyonu tarafından verilen ve geçmişte Maserati, Lamborghini gibi tasarım harikası araçların kazanmayı başardığı Red Dot tasarım ödülüne adını yazdıran bir diğer efsane otomobil oldu.

Red Dot Tasarım Ödülleri Jürisi

Avrupa'nın 19 ülkesinden 28 adet bağımsız tasarım sanatçısı ve uzmanlarından oluşuyor. Başvuruların değerlendirilmesinde tasarım, yenilikçilik, fonksiyonellik ve kalite gibi pek çok kriter dikkate alınıyor. 49 ülkeden 3.231 başvurunun gerçekleştiği 2009 Red Dot Tasarım Ödülleri'nde  Ford Fiesta sıradışı tasarımı ile ödüle layık görülen ürünler arasında yer aldı. 2007 yılında S-Max'in kazandığı "Yılın Otomobili" ödülünü, 2009 yılında sadece 1 puan fark ile elinden kaçıran Yeni Fiesta, Red Dot tasarım ödülü sayesinde tasarım liderliğini de tescillemiş oldu. 

Etiketler: , ,



Bu Konu Hakkında Yorumunuz

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Araba Resimleri Design by RizeBilisim.CoM